Mobilya

Evinizi Harika Yapacak En Güzel Oda Renkleri

Evinizi harika yapacak en güzel oda renkleri seçebilmek ve yapıları güzelleştirmek son derece önemli çalışmalardan biridir. Özellikle odaların ev eşyaları ile birlikte var olduğu bu gelişmeler eşliğinde yapılan çalışmaların dizayn edileceği düşünülürse oda renkleri son derece önemli olacaktır. Yaşamınızı renklendirecek ve sizi mutlu edecek bu seçim ve bu seçim ile birlikte evin dekorasyonunun size vermiş olduğu hazdır.

Detaylara girmeden önce sizin için hazırladığımız En Çok Boyanan Duvar Renkleri isimli yazımıza da bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

 

oda duvar renkleri

Evinizi Harika Yapacak En Güzel Oda Renkleri

Evlerin boyalarının durumu, marka seçimi ev sahiplerini endişelendiren çalışmalar arasında yer almaktadır. Boya markası seçiminin yanı sıra ev boyama, daire boyama, boya badana gibi uygulamalar da markaların renkleri önemli durumdadır. Oda renkleri, işte burada devreye giren, insanların isteklerini yerine getiren hayallerindeki eve bir adım daha yaklaştıran işte bu boya renkleri seçimidir.

Boyanızı seçmeden önce evinizde kendinizde nasıl hissetmek istediğiniz de önemli bir faktördür. İnsan psikolojisinin renkler üzerindeki etkileri küçümsenemeyecek derecede önemli olduğundan öncelikli hedefiniz kendi psikolojinizde hissetmek istediğiniz rengi seçmeniz olacaktır.

 

DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR

Evi aydınlık gösteren boya renkleri için tıklayın: mobilyahocasi.com/evi-aydinlik-gosteren-boya-renkleri-hangileri/

 

Mobilya tasarımlarınıza uygun duvar renginizi de seçmeyi unutmayın. Aksi takdirde evinizde yaratmak istediğiniz tarzı yakalamak daha zorlaşacaktır.

En Beğenilen Oda Renkleri

Türk halkı genellikle bej renk ve tonları tercih etmektedir. Burada gelenekselliğin inanılmaz bir etkisi vardır. Bu geleneksellik, bu algı son derece önemli olmakla birlikte referans yöntemi ile yapılan boya badana da burada önemli bir etmendir. Fakat bu karenin dışında kalan yeniliklere açık bir grubun da çok daha marjinal bir yöntem izlemesi son derece olağan gözükmektedir.

Mavi Renk ve Tonları

Mavi renk ve tonları huzur verici özelliği sayesinde evlerimizde yer edinmektedir. Bu evlerin tüm odaları mavi olmamakla birlikte belli başlı odalar kullanılması ve ev eşyalarının dekorasyonu büyük önem taşımaktadır. Mavi renginin sakinleştirici etkisini evinizde hissetmeye başlayacaksınız.

Çalışma odası mavi duvar

 

Kırmızı Renk ve Tonları

Kırmızı renk ve tonları evleri canlandıran önemli renklerden biridir. Renklerin güzel olmasının yanı sıra psikolojik etkileri de çalışma standartlarını doğru biçimde organize eden etmenler arasında yer almaktadır. Bu sebeple bazı odalar için bu tür renkler tercih edilmektedir.

Kırmızı salon boya renkleri

Sarı Rengi

Sarı renk ve tonları aklın ve mantığın renkleri olarak bilinir ama aynı zamanda mutluluğu, neşeyi ve canlılığı simgeler. Sarı rengini çalışma odalarında ya da sanatsal aktivitelerin gerçekleşeceği yerlerde kullanmak da oldukça doğru bir tercih olur çünkü yaratıcılığı ve üretme gücünü arttıran bir etkiye sahiptir.Aynı zamanda aydınlık ve ferah bir ortam yaratmak için de tercihinizi sarı renkten yana kullanabilirsiniz. Sarı rengini hangi renkler ile kombinleyeceğiniz de oldukça önemlidir. Sarının ve gri ile birlikte kullanılmasıyla hem modern hem de şık ortamlar elde edilebilirken yeşil ile kombinlendiğinde ise oluşturulan modern havaya geleneksellik de katılabilir. Mobilya Hocası ekibi olarak size sarı ile beyaz, yeşil, gri, kahverengi, siyah ve kırmızı renklerini öneririz.

evi aydınlık gösteren boya rengi

Çakıl Taşı Rengi

Çakıl taşı rengi deyince ilk akla gelen şık ve asil ortamlardır. Sakin ortamlar yaratmak için de çakıl taşı rengi kullanılabilir. Çakıl taşı rengi kombinlendiği renklerin daha güzel görünmesini sağladığı için oldukça fazla renkle kombinlenebilir. Bu geniş kombinlenme yelpazesinden dolayı yaratıcı dekorasyonlar oluşturmaya olanak sağlar. Bu rengi evinizin neredeyse her bölümünde farklı renkler ile kombinleyerek kullanabilirsiniz. Çakıl taşı rengi duvar boyasının özellikle güneş gören, aydınlık odalarınızda tercih ederseniz rengin kasvetli havasını da kırmış olursunuz. Çakıl taşı rengi sadece evlerde değil iş ortamlarında da en çok tercih edilen renkler arasındadır. Ofislerin ve toplantı salonlarının daha resmi ve modern görünmesini sağlar. Çakıl taşı renginin en çok kombinlendiği renkler de sarı, beyaz, kırmızı, siyah ve mavi duvar boyası renkleridir.

cakil tasi duvar rengi

Kum Beji Rengi

Ülkemizin milli boya badana rengi olarak tanımlanabilir, bu renk ile birlikte duvarların renkleri doğru şekilde organize edilirken, ev eşyaları da bu noktada seçilmektedir. Tercih sebebi olan bu tip çalışmalar bej renkleri ve dolayısı ile beraberinde gelen özellikler evlerin genel şeklini de belirler. Oda renkleri içindeki bu rengi sizin de incelemenizi Mobilya Hocası ekibi olarak kesinlikle öneriyoruz.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bej tonlarında oda boya renkleri için tıklayın: mobilyahocasi.com/bej-rengi-duvar-boyasi-ornekleri/

 

DYO Kum beji

Turuncu Renk

Turuncu boya özellikle genç odalarının renklerini sergilemek için tercih edilmektedir. Bu renk canlılığı ve yaratıcılığı simgelediğinden bu kavramları yaşamak isteyen gençler tarafından seçilmektedir.

Kayısı rengi turuncu duvar

Mor Renk

Mor renk sofistikenin rengidir. Koyu bir renk olması nedeniyle boya badanada kullanımı sadece detay duvar boyama olarak kullanılması önerilir.

  

Filli boya mor tonları

Siyah Renk

Siyah oda rengi alışılmışın dışında olan renklerdendir. Bu sebeple insanlar duvarlarında çok fazla kullanmazlar ama şık bir dekorasyon ile kullanıldığında gayet modern duran bir hava yaratır. Bu rengin insanlar üzerinde karamsar etkileri olabilir. Bu yüzden bu rengi kullanmak istediğinizde sadece bir hobi odası gibi bir odanızda kullanmanızı tavsiye ederiz.

Siyah duvar kağıdı modelleri

Beyaz Renk

Beyaz renk evlerimizde sıklıkla kullandığımız bir diğer renktir. Beyaz rengin hüzün havasını biraz hem eğlenceli hem de sakinlik veren bir atmosfere dönüştürmenizi tavsiye ederiz.

buz beyazi duvar rengi unOo2

 

DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR!

Buz beyazı duvar rengi örnekleri için bu yazımızı inceleyebilirsiniz: mobilyahocasi.com/buz-beyazi-duvar-boyasi-rengi-ile-ferah-evler/

Yeşil Renk

Yeşil renk doğanın bir parçadır. Bu yüzden evlerde yeşil rengini kullanmak size dinginlik hissettirir. Evlerin salonlarında çok şık duran bu rengi kesinlikle tavsiye ediyoruz.

yesil duvar boyasi

Oda renkleri dediğimizde hepimizin aklına bilindik renkler gelmektedir. Fakat bazen ilginç renklere farklı, daha önce pek çok kişinin kullanmadığı renklere yönelmek de çok verimli olabilir. Bunun için iyi araştırmalar yapmak, bu araştırmalar neticesinde doğru renkleri tespit etmek büyük önem taşır.

Oda Renkleri Nasıl Olmalı?

Evinizin renkleri evin tüm çehresini değiştirecektir. Oda renkleri seçimi evinizde yaşayacağınız mutlulukları evinizde yaşayacağınız anların kalitesini de belirleyecektir. Bu nedenle renk seçimi sırasında dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kendi zevkiniz ve mutlu olduğunuz renklerdir. Yalnızca evinizin dekorasyonu güzel oluyor diye sevmediğiniz bir rengi tercih etmemelisiniz. Evde yaşayacak olan anılar biriktirecek duvarlar ile yüz yüze gelecek olan yine sizlersiniz.

Renk seçimi yaparken ev eşyalarınıza evinizin genel yapısına dikkat etmeniz gerekir. Eğer koyu renk ağırlıklı mobilyalarınız varsa duvarlarınızı da koyu yapmak evinizi boğacaktır. Parke ve dolaplarınızın renginin de duvarlar ile uyumlu olması da büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle duvarlarınızın boya badana işlemleri için evinizi bir bütün halinde düşünerek harekete geçmelisiniz. Odaların renklerini farklı yapabilirsiniz fakat renk farklılıklarını tercih ederken odaların arasındaki geçişlerin de uyumlu bir biçimde yapılmasına önem göstermelisiniz.

Renk seçiminiz sırasında odanız küçükse farklı uygulamalar düşünebilirsiniz. Örneğin tavanlarınız ile duvarlarınızı aynı renk yaparak odayı daha geniş gösterebilirsiniz. Eğer sade bir tasarım istiyorsanız düz beyaz renk yerine melankoli rengi, meltem rengi gibi seçimler de yapabilirsiniz. Eğer evinizi çalışma ortamı olarak düşünüyorsanız çalışma sırasındaki odaklanmanızı arttıran gri renk ve tonları tercihiniz olabilir. Bunun için çakıl taşı rengi hem griyi hem de sadeliği sevenler için hoş bir tercih olacaktır. Grinin yanında oda renkleri seçiminizi şampanya rengi gibi açık renklere de bırakabilirsiniz. Şampanya rengi hem ferahlık katar hem de odaya hareket kazandırır.

Oda Renkleri Önerileri

Oda renkleri konusunda bu yıl trend olan renkler var. Bunları bu bölümde sizlere aktarmaya çalışacağız. Bu yıl da mercan rengi son derece trend renkler arasında yer almaktadır. Çakıl taşı rengi, grinin birçok tonu son yıllarda trend uygulamalar arasında yer almaktadır. Toprak tonları ise büyük evler içerisinde gerçekten popüler renk tonları arasında yer almaktadır. Mobilya Hocası olarak sizlere boya renkleri bölümünde daha fazla renk ile rehber olmaya çalıştık.

Bu yazımızda size odanızı boyamanız için birkaç öneri renk vermeye çalıştık. Yapıların daha iyi bir hale gelmesi için biz de size önerilerde bulunmaya devam edeceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/mobily20/public_html/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545